Små bryggerier kan få distribuera själva

Bryggerier i Michigan kan få friare händer när det gäller självdistribution. Foto: Pixabay.

Snart kan de allra flesta bryggerier i Michigan få sköta sin egen distribution av öl. Men fortfarande krävs ett godkännande av lagförslaget.

Lagar och regler för bryggerier skiljer ganska mycket mellan olika delstater i USA. I Michigan till exempel gäller en lag som säger att bryggerier som producerar upp till 120 000 liter öl per år kan ansvara för sin egen distribution.

En möjlighet som de flesta vill utnyttja, inte minst av kostnadsskäl. Men i takt med att många bryggerier växer, blir det också allt fler som brygger mer än gränsen för självdistribution. Dessutom gör en del sammanslagningar att de ölföretagen passerar gränsen.

Därför föreslås nu att gränsen för självdistribution höjs till 240 000 liter per år. Det skulle innebära att betydligt fler av de 357 craft beer-bryggerierna i USA skulle kunna distribuera sin öl på egen hand.

Scott Graham från Michigan Brewers Guild hoppas nu att förslaget blir verklighet, och han säger också att fler ölrelaterade förslag kommer att presenteras under året.