Skottdrama krävde sex liv på bryggeri

En uppsagd man återvände till sin arbetsplats på Molson Coors och började skjuta vilt. Sex personer dödades innan dramat var över.

 

En mycket sorglig händelse utspelade sig på Molson Coors bryggeri i Milwaukee, USA. En 51-årig man som enligt polisen nyligen hade sagts upp, tog sig in i bryggeriet med hjälp av en kollegas namnskylt. Väl inne på bryggeriet tog han fram ett vapen och började att skjuta.

Fem anställda på bryggeriet dödades och när polisen kom till platsen hittade de även gärningsmannen död. Allt talar för att han tagit sitt liv efter dådet.

Borgmästaren Tom Barrett beskrev dagen som mycket tragisk såväl för Milwaukee som för delstaten Wisconsin.

– Det handlar om fem personer som gick till jobbet i dag, precis som alla andra, och trodde de skulle jobba, avsluta dagen och gå hem till sina familjer. Det gjorde de aldrig och kommer aldrig mer att göra, sade han till CBS.

För polisen väntade ett stort efterarbete, där man gick igenom hela bryggeriet där runt 1000 personer jobbade. Någon mer misstänkt kunde inte hittas och allt talar för att 51-åringen som tog sitt liv efter dådet var ensam gärningsman.