Självklar succé med självrunnen tysk öl

Bildspel

Bild 1 av 6

Johan Wallén valde det bästa från två världar och beställde både tysk lager och Cantillon Nath.

Fastefest på Zum Franziskaner. Då blir det ännu mer fokus på självrunnen öl. Under onsdagen var det premiär.

Den tyska ölen har legat Stene Isacsson varmt om hjärtat i många år, och långt innan han satsade på att öppna Zum Franziskaner.

– Vi började nåt år på Akkurat när vi tyckte att det var lite tråkigt i början av året, det var nog för tio år sedan, säger Isacsson.

Under onsdagen var det dags igen för Fastefest, och även om tyska öl från Bamberg hör till vardagen på Zum Franaziskaner, så var det extra festiigt under premiärkvällen. De mest hängivna supportarana av självrunnen Bamberg-öl hann knappt dricka upp sitt öl innan det var dags att öppna ett nytt fat.

– Jag tror vi har runt 30 olika öl och totalt 100 fat och vi kör så länge det räcker. I år har vi haft fullt upp med ombyggnaden av Bakfickan och har satsat mest på säkra kort, men det brukar också uppskattas, säger Isacsson.

Som vanligt är det Andreas Gänstaller som hjälper till och väljer ut de flesta av ölen och han har koll på vad som är de bästa ölen i Bamberg. En i princip fullsatt bar tyckte också att ölen som fanns att dricka var väldigt goda.

Här ovan ser du lite bilder från premiären av Fastefest.