Skånskt Beer Mile avgörs på fredag

Nu är det dags för Beer Mile i Sverige igen. Den är Kornheddinge Bryggkompani som genomför tävlingen där du måste kunna både springa och dricka öl snabbt.

Beer Mile är tävlingen där du börjar med att dricka en öl. Sedan springer du fyra varv, sammanlagt 1609 meter, och dricker en öl till vid varje varvning. Den som först kommer i mål med alla fyra öl kvar i magen vinner.
– Vi har skördefest på lördag och vi tänkte att vi skulle aktivera dom som kommer även på fredagen, säger David Ögren på Kornheddinge Bryggkompani utanför Malmö.
På gården finns både ett bryggeri och Sveriges största humleodling. Till helgens fest blir det alltså ett spännande tävlingsmoment också.
– Det är en distans som alla kan klara av men sedan får man vara lite taktisk också. Det ska bli spännande att se om den som vinner är snabbast på att springa eller snabbast på att hinka öl, säger David Ögren.
Beer Mile är en tävlingsform som blivit populär inom ölkretsar och det finns en hemsida med regler och olika rekord. Världsrekordet innehas av Corey Bellemore från Kanada. Han har sprungit den engelska milen och druckit fyra öl längs vägen på tiden 4,34,35.
David Ögren tror på 30-40 startande vid fredagens lopp och på sikt kan han tänka sig att göra ett eget event av tävlingen och ta emot fler startande. Hela styrkan på bryggeriet kommer att vara med och tävla.
– Det blir en intern kamp där. Magnus Jönsson kanske är den som har bäst fysik, men jag vet inte om han dricker öl tillräckligt fort, säger David Ögren.