Skånska succéfesten tvingas att ställa in

I fjol lockade den runt 8000 besökare. I år blir det inget alls med Hoppapalooza. Nu tar arrangörerna sikte på nästa år i stället.

 

Hoppapalooza är ölfestivalen i Malmö som växt för varje år och i fjol landade man runt 8000 besökare på en dag. Beijers Park har då fyllts med långt fler än bara de mest intresserade.

– När vi hade inträde på festivalen nådde vi nördarna. Men de senaste åren har det varit gratis inträde och det har varit en stor succé. Då har vi nått även familjerna och andra som vill dricka en öl, säger Jeffrey Brown, en av arrangörerna.

Men i år blir det alltså ingen ölfest för Malmöborna i juli. Corona-viruset sätter stopp för det, och beslutet var egentligen inte så svårt att ta.

– Det var ganska enkelt, vi har vetat sedan februari att det skulle kunna bli så här och att det skulle bli svårt att genomförs den i år, säger Brown.

De 8000 som besökte i fjol provade cirka 30 000 smakprov av olika öl och det gav förstås intäkter till både arrangörer och deltagande bryggeriet. Men nu är det 2021 som gäller i stället.

– Vi kan dricka öl igen när allt det här är över, säger Brown.