I sommar kommer Hoppapalooza tillbaka

2019 var det mycket folk på Hoppapalooza. I år är det dags igen. Foto: Ronny Karlsson

Det har inte varit någon Hoppapalooza i Malmö sen 2019, men i sommar kommer festivalen äntligen tillbaka. Arrangören Jeffrey Brown är väldigt pepp.

Det brukar komma 8000 besökare på Hoppapalooza varje gång, så det är en rejäl fest. Men under de senaste åren har det förstås inte blivit något på grund av pandemin.

– Vi ville inte sprida viruset, men nu är vi säkra på att vi är i slutet av pendemin, säger Jeffrey.

– Men nu är jag helt inriktad på det här. Jag vill att livet ska gå tillbaka till det normala.

Datum för eventet är den 27 augusti och platsen är Beijers Park i Malmö. Tidigare år har det varit gratis inträde och man har bara behövt betala för glaset. Jeffrey är inte säker på hur det blir med det i år.

– Det beror på, om inte Malmö stad hjälper till lika mycket som tidigare kanske vi måste göra nåt.

Han säger att han räknar med drygt 25 bryggerier på plats.

– Men vi pratar med fler, det kanske blir så många som 40. Det är många bryggerier som vill komma så vi får se vad vi kan göra.

Inriktningen är på svenska bryggerier, med ett eller annat danskt som krydda. Någon lista finns inte än.

– Vi är inte klara med inbjudningarna än. Men jag är ganska säker på att alla som kom förra gången kommer igen och sen är det fem till tio andra som vi pratar med också.

Förutom öl finns det även mat och musik för att göra det till en riktig folkfest. Och precis som med bryggerierna gillar han att prioritera det som är nära.

– Vi har tio lokala band som spelar, mest hårdrock, men även jazz, country och motown. Sen är maten lokal med, mycket vegetariskt och veganskt