Sju års bråk ledde till bryggerisatsning

Paul och Abraham Lorraine har numera både ett bryggeri och en bra relation. Foto: Funky Bow.

Under sju år pratade de inte alls med varandra. Men nu driver Paul Lorraine bryggeriet Funky Bow Brewery tillsammans med sonen Abraham.

Familjerelationer kan vara komplicerade ibland. Det fick Paul och Abraham Lorraine erfara under ett antal år. Abraham hade inte så mycket planer med sitt liv när han kom upp i 20-årsåldern och avbröt kontakten med pappan efter en hel del bråk.

Först sju år senare, när Abraham planerade att lämna delstaten Maine för att flytta till Kalifornien, ville han träffa sin pappa igen.

De sågs och drack lite öl och mötet gick bra. En liten tid senare köpte Paul hembryggarutrustning till sonen och det har lett till att de nu driver sitt eget bryggeri tillsammans.

Funky Bow Brewery ligger på en gård men trots att det saknas boenden i närheten har det blivit en succé. Mellan 600 och 1000 personer besöker gården varje helg och ölproduktionen ligger runt en halv miljon liter per år.

Visst känner man av en ökande konkurrens och verksamheten går bäst på sommaren, men nu har Paul och Abraham ett stabilt företag tillsammans. Och en relation som en gång i tiden var avslutad.