Studenter i Lund fixade egen ölfestival

Bildspel

Bild 1 av 9

Det bjöds inte bara på öl under mässan utan även många skratt.

Mikrobryggerierna fick ta ett steg in i studentlivet när de i lördags bjöds in till ölmässa på Kristianstads nation i Lund. Med 30 olika ölsorter, fem utställare, ett liveband och över tvåhundra ölsugna studenter blev det en riktig ölfest på nationen.

I Sverige och runtom i Skåne finns det massor av olika mikrobryggerier. Trots detta är nästan all öl man möter på uteställen massproducerad. På Kristianstads nation ville man utmana detta, därför anordnade de för tredje året i rad sin ölmässa tillsammans med fem lokala utställare.

Över 130 förköpsbiljetter hade sålts innan mässan slog upp i lördags. Studenterna hade möjlighet att smaka de 30 olika ölsorterna som utställarna erbjöd. Det var bl.a. Brygghuset Finn, Brekeriet, Benchwarmers Brewing Co. och Hyllie Bryggeri som var där och presenterade ett urval av sina öl.

– Det är otroligt kul att se att det finns ett intresse för lokalproducerad öl bland studenterna, säger Peter Karlén som var en av utställarna på mässan.
Även studenterna själva blev glatt överraskade av hur stort intresset för öl var.
– Det är första gången jag är här på ölmässan och det är riktigt roligt att det finns mikrobryggerier som vill komma hit och visa upp sin öl för oss studenter som är intresserade och vill lära oss mer, säger Filiph Andersson student vid Lunds Universitet.

Mässans mest omtyckta öl var Benchwarmers ”What does a gay horse eat” som fick flest röster i nationens frivilliga votering.
I det stora hela bjöd ölmässan på härlig stämning, fint väder och framförallt god öl.

Tack till Emma Karlén som fixat med både text och bilder.