Skånepolitiker satt på krogen under kommunmöte

Moderatpolitikern Fredrik Ljunghill drack öl under ett kommunstyrelsemöte. Foto: Pressbild

En moderat toppolitiker i Lund satt på krogen samtidigt som han deltog i ett möte med kommunstyrelsen.

Det är Sydsvenskan som avslöjar att kommunalrådet Fredrik Ljunghill (M) syntes med ett glas öl i handen i krogmiljö i slutet av det sex timmar långa mötet. Fredrik Ljunghill förklarar det med att han blev hungrig.

– Klockan var efter sju någon gång och jag satt på Rådhuset och tänkte: ”nu behöver jag äta någonting”. Man märkte också överhuvudtaget på mötet att blodsockernivåerna inte var jättehöga, säger Ljunghill till Sydsvenskan.

Han hamnade på John Scotts bakom rådhuset i Lund med mat och öl. Enligt Ljunghill var det då en kvart kvar i mötet. När han drack öl var det flera andra politiker som noterade detta i videokonferensprogrammet och som senare bekräftade uppgifterna för Sydsvenskan.

– Jag beställde mat och en öl. Detta var när det var ungefär en kvart kvar på sammanträdet och jag visste att sammanträdet var på väg att ta slut. Huvudanledningen var att jag behövde gå och äta något, för man var alldeles utmattad av att sitta i ett sammanträde så lång tid.

Ljunghill är inte direkt ångerfull efteråt, även om han kanske inte kommer att upprepa det.

– Jag kan medge att det är lite av ett statement också – ett sätt att nästan räcka fingret mot det här babblandet som våra sammanträden i kommunen går ut på. Vi har ju en ohälsosam möteskultur i Lunds kommun och detta var delvis mitt sätt att protestera mot allt prat. Det går inte att genomföra vettiga politiska möten på det sätt vi gör, säger han till Sydsvenskan.

Att han gick till krogen trots att det bara var en kvart kvar förklarar han med att han var orolig för att han inte skulle hinna få mat innan krogen stängde vid åtta.

– Men som sagt var det lite ett statement för att visa: “det ni håller på med är inte acceptabelt”.

Läs mer på Sydsvenskan.