Siffrorna som visar AB InBevs storlek

Snittproduktion på ett amerikanskt bryggeri låg under förra året på cirka 500 000 liter. Så mycket öl brygger öljätten Anheuser Busch InBev på mindre än sex minuter.

Det är Brewers Associations chefsanalytiker Bart Watson som satt sig ner med siffror och gjort jämförelse för att beskriva hur stora AB InBev är i förhållande till amerikansk craft beer.

Det han plockat fram visar vilka enorma skillnader det handlar om. De 500 000 liter som bryggs i snitt på varje amerikanskt hantverksbryggeri under ett år produceras på mindre än sex minuter på öljättens anläggningar.

Watson konstaterar att AB InBev är 90 700 gånger större än det genomsnittliga amerikanska hantverksbryggeriet.

Även när det gäller värdet på företaget blir hans jämförelser svindlande. AB InBev uppskattas var värt cirka 213 miljarder dollar. Som jämförelse skulle du kunna köpa alla lagen i hockeyligan NHL, basketligan NBA och basebolligan MLB för sammanlagt 168 miljarder dollar. Då får alltså nästan 50 miljarder över även om du sitter som ägare till alla lagen i landets största proffsligor.

Watson har också konstaterat att i djurvärlden är skillnaden så stor att AB InBev skulle vara en afrikansk elefant och craft beer-scenen en jordekorre.

Läs hela artikeln här.