Malin vill ta gillet mot större uppgifter

Malin Barratt är ny ålderman för bryggargillet i Göteborg. Under hennes ledning ska man ta sig an större uppgifter. Bland annat siktar man mot Göteborgskalaset.

Malin Barratt är delägare i West Coast Beersmiths och har varit engagerad i Gothenburg Brewers Guild, som det är officiella namnet, sedan starten i fjol. Först i funktionen som skattmästare, men nu har hon bytt plats med Mats Wahlström från Poppels och fått den ärefyllda titeln ålderman. Sekretär är Ola Jonsson från Göteborgs Nya Bryggeri.

– Det känns jätteroligt och jag har ett stort engagemang i det vi gör. Jag tycker att vi har åstadkommit mycket under det första året.

Bland annat har man hunnit med en egen ölfestival på Haket i Göteborg, och gjort en del politiska utspel. Bland annat om provsmakningsreglerna på bryggerier.

– Det är praktiskt för oss att kunna vara en röst till exempel i politiska frågor, men även i dialogerna med Systembolaget. Vi springer benen av oss på alla bryggerier i det dagliga arbetet och vi har olika talanger och kan hjälpa varandra med hjälp av gillet, säger hon.

Som ny ålderman, vilket är att likställa med ordförande, hoppas Malin Barratt på att kunna fortsätta arbetet och hitta på nya saker att jobba med inom gillet.

– Jag är projektorienterad och vill ta saker i mål. Det är bättre att göra färre saker och komma till mål.

18 bryggerier är i dagsläget medlemmar i gillet och under det kommande året finns flera planer som kan bli verklighet. Bland annat förs diskussioner med Göteborg & Co om att göra något större.

– Vi funderar på att hitta på något i samband med Göteborgskalaset. Det ska i så fall vara ett samlat event men vi vet inte riktigt hur det ska se ut.

Gillet har också visat sig vara en bra social mötesplats för bryggerierna i Göteborgstrakten. Många bryggerier drivs av en eller få personer och gillets träffar ger en chans att ventilera tankar och idéer och dessutom lära sig mer. Vid den senaste träffen gjordes till exempel ett felsmakningstest på Rådanäs.

En egen större festival kan också bli verklighet om Malin Barratt får som hon vill.

– Vi är redo för lite större saker nu, vi fick nyttiga erfarenheter när vi hade vår första festival på Haket.