Rover får samma stil med nya ägare

I en knapp vecka har en ny ägartrio drivit The Rover i Göteborg. De är tydliga med att det inte blir några stora skillnader inledningsvis.

Beernews avslöjade för ett par veckor sedan att Niklas Gustafsson och Gary Mclachlan hade sålt The Rover. Nu är det trion Andreas Jakob, Mattias Jakob och Johan Morad som ska driva den populära ölbaren och de ser fram emot det.

– Det är en klassisk verksamhet som vi har fått äran att ta över. Jag känner en stor ödmjukhet inför det här, säger Mattias Jakob.

Han säger att den nya ägarkonstellationen inte ska gå in och ändra speciellt mycket i upplägget.

– Förhoppningsvis kan vi hitta förbättringar att göra men då pratar vi först med den personal som stannat kvar och som betyder massor för The Rover, säger Mattias Jakob.

Johan Morad blir den som har det dagliga ansvaret för baren och då även för ölinköpen. Bröderna Jakob driver redan Ölstugan Tullen bara några meter från The Rover, och ingen vill att The Rover blir ett nytt Tullen.

– Det finns 32 kranar och vi ska se till att det finns ett öl för varje besökare. Personalen är riktiga klippor och har koll på läget. Jag börjar så sakteliga att komma in i det och jag hoppas att vi ska kunna få tag på öl som inte andra har, säger Morad.

Han ser en förändring som han kommer att jobba med ganska omgående.

– Vi ska bli lite bättre på vin och kunna erbjuda lite fler sorter till dem som vill dricka det. Men huvudfokus är förstås fortfarande öl.

På Tullen-krogarna har man jobbat med Spendrups som huvudleverantör, men det innebär inte att till exempel Norrlands Guld blir husöl som på Tullen.

– Ingen behöver oroa sig, vi kommer att ha riktigt bra öl. Det kanske blir Krusovice istället för Zubr, men det är ingen jättestor skillnad. När vi pratar med Spendrups om The Rover är det fokus på Firestone Walker och Beavertown och deras specialöl. Sedan kommer vi att ta in mycket av det som redan finns idag, säger Andreas Jakob.

Hela trion hoppas och tror att trogna besökare ska känna igen sig även i fortsättningen på The Rover.

– Vi kan den här gatan och vi ska se till att The Rover fortsätter att vara ett riktigt bra ölställe. Nu får Johan börja att odla skägg bara så att han passar in, skojar Mattias Jakob.