Stora bryggeriets VD uteliggare för en natt

Shepherd Neames VD Jonathan Neame. Foto: Pressbild

Shepherd Neames VD, Jonathan Neame, blev uteliggare för en natt. Syftet var att samla in pengar och uppmärksamma de 6000 veteraner som är hemlösa i Storbritannien.

Jonathan Neame sov i sin trädgård i ett tillfälligt skydd en natt, vilket även flera andra i ledningen för Shepherd Neame gjorde.

Kampanjen heter Great Tommy Sleep Out och drivs av RBLI, Royal British Legion Industries, som är en välgörenhetsorganisation som stödjer veteraner från de brittiska väpnade styrkorna.

– Jag var väldigt glad över att jag kunde delta i årets Great Tommy Sleep Out, som är årets välgörenhet för oss. Vi på Shepherd Neame är stolta över att stödja RBLI, som inspirerar och hjälper så många behövande att hitta jobb och oberoende. Vi har överväldigats av antalet donationer och vill passa på att tacka alla som stött oss, säger Jonathan Neame i ett pressmeddelande.

Shepherd Neames team lyckades samla in 4000 pund, drygt 47 000 svenska kronor, genom sin insats.

På RBLI var man glada över bidraget:

– Vi kan inte nog tacka Jonathan och hans team för deras deltagande i kampanjen. Trots utmaningarna för hotell- och restaurangnäringen har stödet från Shepherd Neame varit fantastiskt under pandemin, säger Lisa Farmer på RBLI.

– De har gjort vad de kan för att se till att våra veteraner får ett bra stöd. Varenda penny som samlats in som en del av Great Tommy Sleep Out går direkt till de som är mest sårbara.

Förutom Shepheard Neame deltog 14 andra företag och totalt drog de ihop motsvarande ungefär 280 000 svenska kronor.