Äntligen – brittiska pubar öppnar igen

Cirka en tredjedel av de brittiska pubarna har uteservering och kan därmed öppna i dag. Foto: Ronny Karlsson.

I dag är en speciell dag för många britter. En hel del av landets pubar öppnar nämligen igen och organisationen CAMRA uppmanar britterna att gå och ta en öl.

Det har varit helt stängt för de brittiska pubarna under hela året, men i dag öppnar runt en tredjedel av landets cirka 40 000 pubar. Det handlar då om de ställen som har uteserveringar som kan öppna.

Övriga pubar kommer sedan att få öppna i omgångar och planen i dag är att alla ölserveringar ska kunna ha öppet igen i juni.

För organisationen CAMRA, är det här förstås en viktig dag och man hoppas att britterna har respekt för pandemin, men också att så många som möjligt söker sig till sin favoritpub.

– Pubarna är en viktig del av våra samhällen Vi ser alla fram emot de sociala fördelar som finns med att vara tillbaka och njuta av en läcker pint med öl, skriver CAMRA i ett pressmeddelande.

Samtidigt som man vill se att britterna ger sitt stöd till pubarna, vill man att det ska visas respekt för andra gäster och för personalen.

– Vi ber besökarna att tänka på BYOB – bring your own blanket om det behövs och att ha tålamod samt vara artig mot den personal som jobbar under svåra omständigheter med extra regler.

CAMRA skänker också en tanke till de pubar som ännu inte kunnat öppna.

– Fundera på om du inte ska köpa med dig öl eller cider hem från någon av de pubarna, från och med i dag blir det nämligen tillåtet