Se alla bilderna från ölfesten på Adelsö

DSC_0762

Bild 31 av 32

Charles Cassino på Waza plåtar bekvämt bakåtlutade Hanna Chammas på Waza och Robert Lagergren på Qvarnens Brygghus under pausen.

Det började under gråa moln, men några timmar senare kokade det av sol och ölglädje under en  betydligt blåare himmel på Adelsö Ölfestival.

Det är inte helt lätt att ta sig ut till festivalen, det fanns betydligt fler ölintresserade än platser i bussen när det var dags att åka från Brommaplan för att bege sig till festivalen på lördagen.

Väl framme var det dock värt något förlorat kilo i vätska i den varma bussen, speciellt som det fanns gott om möjligheter att återfukta sig.

Som ett lämmeltåg kom besökarna varje gång färjan till Adelsö la till. Foto: Peter Lindh

På plats fanns ett gäng Stockholmsbryggerier, både veteraner och nykomlingar i branschen. Festivalgeneralen Anders Kotz var väldigt glad när han tidigt på eftermiddagen stod och lyssnade på de inbjudna musikerna tillsammans med andra besökare, det var där han syntes mest hela tiden.

– Jag är jättenöjd och det blir dubbelt så mycket folk i kväll, sa han.

Charles Cassino på Waza plåtar bekvämt bakåtlutade Hanna Chammas på Waza och Robert Lagergren på Qvarnens Brygghus under pausen. Foto: Peter Lindh

De flesta bryggarna verkade också rätt nöjda med tillställningen. Många av dem känner varandra och det blev en skön eftermiddag och kväll tillsammans.

Under pausen mellan sessionerna gjorde Qvarnens Brygghus minisolstolar dessutom succé bland bryggarna. Visserligen var de merch tänkta för försäljning, men Robert Lagergren lånade gärna ut dem i stället när kunderna hellre köpte öl än möbler.

Att sen vare sig bryggare eller Beernews utsände hade helt lätt att ta sig upp igen får vi skylla på åldern…

Under festivalen genomfördes den sedvanliga tävlingen och här är resultatet:

Domartävlingen

Ljust & vackert

Guld: Tibble Pilsner av Roslags Näsby

Silver: Tofta Lager av Tofta Brewing Company

Hyggligt normal öl
Guld: Green Bay Dark Mild av Smakverkstan
Silver: That’s What She Said av Brewing Költur

Surt, svart, starkt
Guld: Double Shift av Unibärsum
Silver: Respect Stout av Adelsö Bryggeri

Folkets val

Guld: Tofta Lager av Tofta Brewing Company
Guld: Double Shift av Unibärsum