Satsningen sågades – nu avslutas den

10 Barrels avslutar sin kontroversiella satsning i San Diego. Foto: 10 Barrels.

Det betalades till och med för flyg för att protestera mot satsningen vid premiären. Räkna med att en del av ölälskarna i San Diego därför är glada nu när 10 Barrel avslutar sin satsning.

10 Barrels Brewing Company var ett av de bryggerier som köptes upp av AB InBev, världens största ölföretag, för några år sedan. Det rörde upp känslor i craft beer-leden och när bryggeriet öppnade en ny bryggeripub i San Diego var protesterna många och högljudda. Det arrangerades till och med protester där ett flygplan flög runt med en banderoll som hänvisade till att AB InBev var ägare i samband med premiären under våren 2017.

Men 10 Barrel öppnade enligt plan och har med stor sannolikhet haft en del gäster hos sig under de här tre åren. Men nu är satsningen över.

De ansvariga för satsningen i San Diego konstaterar arr bryggeripuben har stängt och inte kommer att öppnas igen.

– Stängningen är ett direkt resultat av den globala hälsokrisen och den uppenbara påverkan Covid-19 haft på pubens verksamhet och resultat, meddelas det via sociala media.

Det är oklart vad som händer med lokalerna och med det bryggverk som funnits i lokalen. Att hitta en ny person som vill driva bryggeripub lär inte bli helt lätt i dessa tider, då San Diego haft tuffa restriktioner och bland annat förbjudit all verksamhet inomhus.

– Vi vill tacka alla lokalinvånare samt turister som kommit till oss för mat eller en öl. Även om dörrarna till puben nu stängs, kommer San Diego fortsätta att vara prioriterat för oss och våra öl ska gå att köpa även i framtiden, skriver bryggeriet.