Sarahs bröd med öl gör succé i Stockholm

Bildspel

Bild 1 av 4

Sarah Lindbergs kombination av öl och bröd har blivit en succé.

 

På SM tog hon hjälp av Omnipollo och de senaste gångerna är det Pax Brygghus som varit partner. Sarah Lindbergs bröd med öl gör succé och fler varianter ska det bli.

Öl och bröd är två saker som ligger ganska nära varandra. Det har Sarah Lindberg tagit fasta på. Kombinationen är en stor succé på Bread&Table i Stockholm där hon jobbar.

– De gånger vi har sådant bröd säljer det alltid slut före lunch, säger hon.

Sarah Lindberg är en person med många järn i elden. Länge var det hästar som gällde och hon har bland annat jobbat på hästgårdar ute i Europa. Men till slut tröttnade hon på att jobba tolv timmar om dagen sju dagar i veckan och dessutom få dåligt betalt. Kontrasten därifrån till hennes andra stora passion är stor.

– Jag gillar att bygga motorcyklar och då helst Harley Davidson. Den senaste jag fick tag på var krockad och såg ut som en konservburk, så det var en hel del jobb, säger hon.

Den tredje passionen är att baka och det är också där hon hittade sitt jobb. Via ICA Maxi i Västerhaninge hamnade hon på Kringelgården i Saltsjöbaden och nu jobbar hon på Bread&Table på Birger Jarlsgatan i Stockholm.

Det är ingen tvekan om att Sarah Lindberg är en person som satsar 100 procent oavsett vad hon gör. Hon har tagit sig långt inom bagaryrket trots att hon inte har någon formell utbildning. Så långt att hon i våras var en av fyra personer som fick tävla i Årets Bagare. Där kom hon på tredje plats med ett bröd som bland annat var gjort på Omnipollos Nebuchadnezzar.

– Det är ett tufft urval för att komma med och det var jättekul. Jag gillar öl och ville gärna få med det på något sätt i SM, säger hon.

Den senaste satsningen på öl i bröd blev verklighet tack vare Facebookgruppen Ölgäris. Där fick Sarah kontakt med Marika Sjöström på Pax Brygghus och det ledde till ett samarbete. 300 liter av ölsorterna Regina och Origo hade fått lite för mycket kolsyra i flaskorna och då passade det perfekt at låta ölet vara en del av ett nytt bröd.

– Det är extremt kul att samarbeta med andra hantverkare. Brödet blir svingott och säljer slut väldigt snabbt trots att vi bara går ut med det på Facebook samma dag.

Hon hoppas på fler samarbeten med Pax Brygghus, men även med andra bryggerier. Det som är viktigt är att det är ett gott öl, sedan ser Sarah Lindberg till att ölsmaken kommer fram i brödet.

På sikt har hon också en dröm om att göra mer än bara bröd med öl.

– Jag vill prova att göra croissanter med öl i. Jag gillar att experimentera och jag tror det skulle bli jättegott, säger hon.