Sandra väljer öl som passar till tacos

SOMMAR 2019

Sandra Lööv svarar på våra sommarfrågor. Foto: Privat.

Sandra Lööv är känd via sociala media som Swedish Brewlady. Nu svarar hon på våra sommarfågor.

1. Du får bara dricka ett enda öl under resten av ditt liv. Vilket öl väljer du och varför?
– Som jag tror många svarar på denna fråga så skulle jag välja någon krispig, lättdrucken pilsner som skulle passa perfekt till min tacos som jag skulle välja som enda maträtt för resten av mitt liv om jag skulle få den frågan efter denna.

2. Vilka är världens tre bästa ölländer? Lista och förklara.
– USA, Sverige, Belgien. USA för att det finns så extremt mycket bra bryggerier och de håller ett högt tempo med att utveckla ölscenen vidare, de sår sina frön själva och ser även till att dem blommar också så att säga, men jag tycker att Sverige verkligen förtjänar en plats på topp tre då ölscenen har utvecklats så otroligt mycket under de senaste åren och det pumpas verkligen ut riktigt grym öl från lilla landet lagom som är allt annat än lagom. Belgien är såklart listad på grund utav sina fantastiska lambics och spännande ölkultur.

3. Vilket svenskt bryggeri tycker du förtjänar mer uppmärksamhet?
– Svårt att nämna ett specifikt bryggeri, jag tycker att alla de som kämpar på och följer sin dröm trots alla stora utmaningar som man får handskas med dagligen som bryggeri förtjänar att få höra att de gör ett grymt jobb.

4. Hur mycket kommer du att vara ledig i sommar och vad ska du hitta på?
– Jag kommer inte att vara ledig i sommar utan jobba på som vanligt, sedan sticker vi iväg någonstans efter sommaren när gråare tider närmar sig. Vi har inte planerat var någonstans ännu men det är viktigt att det uppfyller en viss kvot utav äventyr – och gärna mycket sol såklart.

5. Vilken är Sveriges bästa ölfestival? Motivera.
– Brewskival. Lycko-nivåerna är alltid höga under Brewskival och jag tycker att de har gjort ett extremt bra jobb med att få det att kännas familjärt och välkomnande för alla och i kombination med helt fantastiska bryggerier på plats med sin öl gör det till Sveriges bästa ölfestival.

6. Hur tror du att det ser ut med gårdsförsäljning av öl och vin i Sverige om tre år?
– Jag hoppas såklart att vi kommer att se en förändring inom tre år men har svårt att se att någonting ska ha hunnit ändras till dess, det kommer nog ta lite längre tid än så.