Sandbrist fixas med hjälp av ölflaskor

Bristen på sand är ett av våra miljöproblem. Nu vill ett bryggeri från Nya Zeeland hjälpa till genom att göra sand av sina flaskor.

Det är DB Breweries som lanserat en kampanj som går ut på att rädda miljön genom att dricka öl. En ny uppfinning ska nämligen krossa glasflaskorna och göra dom till konstgjord sand som sedan ska erbjudas till företag som gör av med mycket sand.

– Vi kan inte lösa det här problemet på egen hand, men vi visste att vi skulle kunna göra mer för att hjälpa till, säger DB Breweries marknadsdirektör Sean O´Donnell till sajten Adweek.

Sand används i dag i allt från byggen till mediciner och en hel del av våra stränder krymper. Den sand som finns i öknar fungerar heller inte lika bra, vilket gör att en del företag går hårt åt sandtillgången på världens stränder.

Den nya maskinen sorterar först bort etiketter och annat, och sedan används en laser för att göra glaset till ett sandliknande pulver. Varje flaska ger cirka 200 gram konstgjord sand.

– Vi är stolta över att sjösätta ett projekt som kan hjälpa till att rädda stränderna för kommande generationer, säger O´Donnell.