Sommarfokus vid bryggdag hos Dugges

BIldspel

Bild 1 av 4

Jesse Ferguson och Sebastian Lind i samarbete vid bryggverket.

Det har gått snabbt för Interboro och nu är man på sin första utlandsturné. Då blev det bland annat en bryggning tillsammans med Dugges.

New York-bryggeriet Interboro har haft en snabb utveckling under de knappa två år som bryggeriet funnits. Man har snabbt hittat en stor kundkrets i sitt närområde och under helgen var grundaren Jesse Ferguson för första gången i Sverige.

– Vi har ett lite annorlunda upplägg där vi också har ett destilleri. Det är intressant att producera olika produkter, säger han.

Ferguson startade bryggeriet tillsammans med Laura Dierks, som inledningsvis var den som skötte tillverkningen av starksprit. Men i takt med att företaget utvecklats har de båda lärt av varandra.

Ferguson har ett förflutet på Other Half, där han lärde sig en hel del om modern öl. I destilleriet är det gin och whisky som så här långt producerats mest. I framtiden kommer alltså Interboro att kunna göra whiskylagrade öl på sina egna whiskyfat.

Under en knapp vecka har han varit på en liten Sverigeturné tillsammans med fem andra bryggeriet från New York-området. Utöver de pubkvällarna blev det också en bryggning hos Dugges.

– Jag träffade några av killarna från Dugges under Wakefest i Miami och vi kände att vi ville göra något tillsammans, säger Ferguson.

Ölet blir en lager med en rejäl mängd sommarkänsla. Lime, citron, apelsin och grapefrukt ska den smaksättas med.

– Det blir en lager på fyra procent, en lättdrucken öl med massor av citrus, säger Tomas Halberstad på Dugges.

När Beernews häslade på var verksamheten intensiv. Det jobbades med att riva limeskal och sedan pressa ut frukten. Ett jobb som Jesse Ferguson tog sig an med stort fokus.

– Det här passar ju bra när jag ändå är i Sverige, det är alltid kul att komma till kollegor.

Ölet lär komma ut på marknaden senare i sommar och kommer då att säljas både i Sverige och i andra länder.