Så vill Hammarby fixa öl på matcherna

Hammarby Bandys dåliga ekonomi sätter stopp för ölförsäljning under tre år. Men fortfarande hoppas man på att servera öl under matcherna.

Under flera säsonger har elitserielaget Hammarby Bandy kämpat med sin dåliga ekonomi. Det får i sin tur följder när det gäller alkoholtillståndet. Även om ekonomin nu är bättre så har bristen på pengar tidigare år lett till att man blivit av med sitt alkoholtillstånd.

Under de tre kommande säsongerna får därför inte Hammarby Bandy något nytt tillstånd.

Men trots det hoppas man på att ha ett öltält på sina hemmamatcher i vinter. Det indrgna serveringstillståndet gäller bara för klubben Hammarby Bandy, och därför kan andra söka alkoholtillstånd för arenan. Nu är en av planerna att moderföreningen Hammarby IF ska skaffa sig ett alkoholtillstånd i stället.

– Vi tittar på om det är en seriös ansökan och inte något bulvanförhållande. Det ska vara en fristående ny aktör. Om det är en annan aktör inom Hammarbyfamiljen spelar ingen roll. Så länge det är en ny juridisk person och de visar sig vara lämpliga att sälja alkohol, det är det vi kollar på, säger Carina Cutlip, enhetschef på tillståndsenheten, till Dagens Nyheter.

Även om denna ansökan går igenom lär det inte bli så mycket öl serverat den här säsongen. En ansökan kan nämligen ta upp till tre månader, då Polisen, Skatteverket samt Miljöförvaltningen måste komma in med remissvar innan beslut tas.