Så smakar dagens tillfälliga nyheter

NYTT PÅ SYSTEMBOLAGET

Det kommer flera spännande öl på Systembolaget i dag. Foto: Ronny Karlsson.

Dags för nyheter i Systembolagets tillfälliga sortiment i dag. Vi hittade ett par favoriter. Här är våra omdömen.

De sju ölen bjuder på en bra blandning när det gäller stilar, men också när det gäller kvalitet. Flera god öl finns, men också några vi inte blev så imponerade av. Här är alla ölen.

Stockholm Brewing Dry Hopped Mosaic Farmhouse Ale
375 ml, 59,00 kr, 5,5 %, Övrig syrlig öl
Omdöme: Friskt och snyggt med behaglig balanserad farmhousekänsla och en tydlig humleprofil. Komplext och med en bra fyllighet. God öl.

Omnipollo Bianca Blueberry Maple Chocolate Peanut Butter Pancake Lassi Gose
500 ml, 110,90 kr, 7,0 %, Övrig syrlig öl

Omdöme: Tjockt och smakrikt men frågan är om det nästan inte blir för mycket. Blåbären känns fräscha, men jag har svårare för chokladtonerna i den här typen av öl.

Overworks Campfire Cult
330 ml, 59,90 kr, 9,5 %, Övrig syrlig öl
Omdöme: Syrliga stouts är sällan min grej, och det här är inget undantag. Det finns behagliga stouttoner och syran känns balanserad, men tillsammans blir detta bara rörigt och inte speciellt gott.

Nynäshamns Ångbryggeri Drakberget Dubbel
330 ml, 35,00 kr, 7,0 %, Dubbel

Omdöme: en ganska stiltypisk dubbel med jästtoner, choklad, lite brödiga toner och en del fruktighet. Ganska lätt i kroppen, men välsmakande och lite förrädiskt lättdrucken.

Omnipollo Squares Hazy Pale Ale
330 ml, 30,90 kr, 5,3 %, Amerikansk pale ale
Omdöme: Friskt humligt med tropiska frukter och behaglig juicighet som mixas med lätta talltoner och en försiktig maltbas. God öl.

To Öl #01 DIPA
440 ml, 45,90 kr, 8,5 %, Imperial/Dubbel IPA
Omdöme: Rejält humligt och med plats för en tydlig beska, tall och citrus dominerar, och där finns en vissa örtiga toner. Helt okej utan att sticka ut.

Stigbergets/North Hop Selection IPA
440 ml, 48,90 kr, 7,5 %, India pale ale
Omdöme: Ganska rejält humligt med grästoner, citrus, tall och en del tropiska frukter. Friskt och gott av ett bryggeri som verkligen kan brygga humligt, men sanningen är att standardöl som Amazing Haze, West Coast IPA och New & Improved är snäppet bättre.