Så många miljarder pints köpte britterna

Över åtta miljarder pints såldes i Storbritannien under 2019. Foto: Pixabay.

Britterna ökade konsumtionen av öl under 2019. 255 pints per sekund såldes det och man nådde en ny magisk gräns med försäljningen.

2019 var nämligen första året som det såldes över åtta miljarder pints på brittiska pubar och bryggerier. 8 059 495 997 pints är den exakta siffran och det är en ökning 1,1 procent jämfört med 2018.

Att alkoholskatten inte förändrades under fjolåret tror Emma McClarkin, vd för British Beer & Pub Association, var den stora anledningen till att britterna drack mer öl.

– Att försäljningen ökar är förstås bra för vår sektor. Men det kommer att förändras om man driver igenom den planerade skattehöjningen på öl 11 mars, säger McClarkin till Morning Advertiser.

Hon menar att pubarna, utöver att stå för runt 900 000 jobb, också har en viktig social och kulturell betydelse för samhället och hoppas förstås att det inte ska bli någon skattehöjning.

Man har också stöd från många britter som skrivit under på kampanjen Long Live The Local. Där har i dagsläget 255 000 personer visat sitt stöd.