Rolf har fått fart på sitt eget bryggeri

Lite försenat blev det. Men nu har Sibbarps Husbryggeri sin egen anläggning. På sikt siktar Rolf Nilsson mot 250 000 liter per år.

Nilsson började att brygga öl i fjol och landade då på cirka 30 000 liter på tio månader. Fram till nu har han bryggt sina öl hos Brygghuset Finn.

– Planen var att komma i gång i april men det har tagit lite tid med myndigheterna, säger han.

Nu är i alla fall bryggverket på 1000 liter invigt och det ger förstås nya möjligheter att ha sin egen lokalaoch sin egen utrustning.

– Nu kommer jag att ha alla produktion av öl här, i alla fall så länge jag hinner med. Det har har nästan varit ett heltidsjobb sedan jag började men nu tar jag steget och jobbar bara med bryggeriet, säger han.

Sibbarps Husbryggeri är nu ett bryggeri på riktigt.

Rolf Nilsson har varit ordentligt inblandad i brygghuset Finn. Förutom att ha bryggt sina öl där så är han delägare och sitter dessutom med i den styrelsen.

– Jag räknar med att fortsätta med det, vi har haft ett bra samarbete.

Med det nya bryggeriet på plats kommer det att bli fokus på att få fram lite lättare öl. Dels folköl, men även starköl som inte är speciellt starka.

Det finns ett sug efter folköl och lättare öl. Jag vill ha några sådana produkter. Jag har själv fått upp ögonen för lättare öl. Jag var ju med på mellanölstiden och nä den försvann var alla folköl dålig. Nu finns det många som gör bra folköl, säger Nilsson.

Hans öl har fått bra betyg av konsumenterna och kanske beror det på att han rör sig ganska fritt mellan olika stilar.

– Jag gillar att blanda lite klassiskt med lite modernt oh gärna använda humle från lika olika kontinenter, säger Nilsson.