Samarbete ska ge ett rökigt bocköl

Bildspel

Bild 3 av 3

Jodå, visst fanns den här dagen med på planeringen.

Ett rökigt bocköl. Det blev resultatet när Göteborgs Nya Bryggeri faktiskt nyligen gjorde sin första samarbetsbrygd vid anläggningen i Frölunda.

 

En del mindre samarbeten har det blivit men då har det alltid varit hos andra bryggerier. Inbjudna till denna premiär i Göteborg var Ängöl. Johan Håkansson och Emil Lindén var på plats.

– Det blev en rauchbock på 6,5 procent. Både jag och Johan gillar rököl och vi ville ta i lite extra. Jag menar, vem vill inte ha ett sådant öl när det släpps, frågar sig bryggaren Linus Pilebrand med ett leende.

Ölet kommer att släppas på Systembolaget i 50-centilitersflaskor i oktober och Pilebrand var glad att den här bryggningen till slut blev av.

Johan Håkansson och Linus Pilebrand kunde konstatera att bryggningen fanns inplanerad på det analoga schemat.

– Vi har pratat om att göra det här i ett och ett halvt år, men det har inte känts som något att ta tag i i pandemitider. Det här blir vårt första samarbete som kommer ut på Systembolaget.

Han ser gärna att det blir fler samarbeten längre fram.

– Det är kul att kunna bjuda in personer som vi känner och göra saker tillsammans, det blir en social grej och man kan även lära sig något, menar Pilebrand.

2000 liter bryggdes det av ölet och även om det nu väntar mycket jobb för Göteborgs Nya Bryggeri efter att en nyemission nyligen gett sköna miljoner till bryggeriet, så ska det i alla fall bli ett nytt samarbete med Ängöl. Då sker det i Kalmar.

– Förhoppningen är att vi dka kunna brygga öl hos dom till våren. Men vad det blirt för öl som vi brygger då låter vi vara osagt.