Rodenbach fixar ölprovning via mobilen

Rudi Ghequire under ditt besök i Göteborg i somras. Foto: Ronny Karlsson

Rudi Ghequire från Rodenbach fixar ölprovningar på alla Bishops Arms med start i nästa vecka. Men allt sker via en qr-kod och en video.

Rodenbach blir alltmer populärt i Sverige och två av deras öl, Alexander och Grand Cru, finns numera på Systembolaget. I somras var dessutom Rudi Ghequire, som jobbat på bryggeriet sedan 1982, i Sverige för att bland annat hålla en provning på Ölrepubliken i Göteborg.

Nu dyker han snart upp på alla Bishops Arms i Sverige för nya provningar, men det hela sker via deltagarnas mobiltelefoner. Det blir nämligen en helt digital provning, där Ghequire via en qr-kod dyker upp på skärmen och berättar om de fyra olika ölen.

– Via koden kan man se en video med Rudi där han berättar om ölet och lite hur det smakar. Varje Bishops Arms gör sitt eget evenemang, men tanken är att det ska rulla i gång i nästa vecka, säger Michael Karlberg på importören Tomp.

Den nya tekniken är testad och kommer att fungera bra, och ölprovning via mobilen ger nya möjligheter för bryggerier.

– Det blir ett unikt tillfälle för Rodenbach att nå ut över hela Sverige. Jag tror vi är först i Sverige med det här på ölsidan, det har gjorts med whisky någon gång tidigare, säger Karlberg.

Ölen som ska provas:

Vintage

Alexander

Classic

Grand Cru