Robert redo för sin författardebut

Han driver bryggeri och anordnar ölfestivaler. Nu gör Robert Andersson dessutom debut som ölboksförfattare tillsammans med vännen Peter M Eronsson.

Andersson är en av tre personer bakom Trädskogens Bryggeri och han är också inblandad i flera olika ölfestivaler i södra Sverige. Men nu är det dags att släppa en bok också.

– Jag köpte en av Peters ölböcker när vi båda bodde i Gemla i Småland. Jag lärde känna honom där och sedan dess har vi umgåtts mycket, säger Andersson.

Boken har fått titeln ”Prova Öl” och det är också precis vad den handlar om.

– Vi skriver om olika temaprovningar och går igenom olika typer av glas. Boken är ganska grundläggande och riktar sig mot dom som är nyfikna på öl, eller som vill lära sig mer, säger Andersson.

I mitten av mars är det tänkt att boken ska släppas, och den ligger färdigtryckt. Förutom att skriva har Robert Andersson även fotat en del till boken.

– Den kommer att säljas där det säljs böcker idag, i bokhandeln och via nätbutiker. Peter är ju betydligt mer erfaren än jag men det har varit superkul.

5000 exemplar har tryckts upp av boken och redan innan premiären är avklarad så är Robert Andersson sugen på mer.

– Det har verkligen gett mersmak och jag går redan och funderar lite på vad man kan göra mer framöver. Samtidigt har jag lärt mig att det tar tid så det är en utmaning, säger han.