Restriktioner inget för brittiska pubar

Restriktioner på brittiska pubar får kritik. Foto: Pixabay.

Nu växer oron på de brittiska öarna när pubar ska öppnas igen. Att göra det ned restriktioner som i Sverige kritiseras rejält.

Olika länder väljer olika strategier i corona-tider. I Storbritannien är pubar stängda, i Sverige håller dom öppet men med restriktioner.

Nu växer oron inom det brittiska pubsektorn för att faran inte är över när pubarna väl öppnas. Att det kan bli tal om restriktioner liknande dom i Sverige då gillas inte alls.

– Pubar är grunden för sociala nätverk så att öppna dom med restriktioner och social distansering kommer att bli extremt svårt för både personal och gäster, säger Emma Mc Clarkin på British Beer & Pub Association.

Det pratas allt mer på de brittiska öarna om att viruset kommer att finnas kvar längre än man först trodde, och kanske går det inte att hålla en så stor del av samhället nedstängt. Att öppna pubar med restriktioner tror dock inte McClarkin på alls.

– Det är tydligt att myndigheterna kommer att behöva göra speciella lösningar för pubarna och även göra andra saker för att stötta branschen.