Rekordstort Ölets Dag vill växa ännu mer

Erika Danckwardt-Lillieström hoppas på ännu fler evenemang till Ölets Dag 21 juli. Foto: Montage.

I år genomförs Ölets Dag för tionde året i rad. Nu börjar det bli hög tid att anmäla sitt evenemang.

 

Ölets Dag startades 2012 och målet med dagen är att visa upp bryggerier, personerna som jobbar där och hantverket som ligger bakom varje öl som säljs på Systembolaget eller på en krog.

– Ölets Dag har bara blivit större och större och i år kommer det att bli rekordstort. Men vi vill fortfarande ha in fler evenemang, säger Erika Danckwardt-Lillieström på Sveriges Bryggerier.

I skrivande stund finns uppemot 70 evenemang från Malmö i söder till Kiruna i norr. Alla som anmäler sina evenemang får också vara med i den presentation av alla evenemang som görs på Sveriges Bryggeriers hemsida, samt på det Facebook-evenemang som finns upplagt.

Bland annat kommer Ölets Dag i år att samarbeta med Bishops Arms, som på alla sina 40 barer anordnar med ett ölpaket där det ingår öl från Dugges, Jämtlands Bryggeri samt Oppigårds.

– Ölets Dag är öppet för alla barer och bryggerier som vill visa upp svensk öl och evenemanget är alltså inte bara för våra medlemmar, säger Danckwardt-Lillieström.

Du som driver ett bryggeri eller bar kan fylla i följande information och maila till ronny.karlsson@sverigesbryggerier.se

Län:

Bryggeri/Bar:

Adress:

Tid för evenemanget:

Kort beskrivning av evenemanget: