Rallypubliken ger uppsving för bryggeri

Halva årsproduktionen såld på en helg. Det blir verklighet för Gammelbacka Bryggeri i samband med en stor rallytävling i sommar.

Bryggeriet från Karlskoga bryggde i fjol cirka 12 000 liter öl. Men det lär bli mer i år. Vid Midnattssolsrallyt i Örebro 10-13 juli hoppas man nämligen med att sälja halva den mängden på bara några dagar.

– Det blir häftigt. Vi kommer att ha med några olika öl men det blir en pilsner som vi kommer att kränga mest, säger Tony Tingström.

Rallyt brukar locka 150 000 besökare under de fyra dagarna, och det är på fredagen som Gammelbacka har sitt event. Då blir det show i närheten av rallyt där det ska bjudas på monster trucks, hopp med motorcyklar, stridsvagnar och fallskärmshoppning. Där kommer man att ha sitt öltält och det blir den enda ölen som säljs.

– Det känns som vi hade lite tur när vi fick den här kontakten. Vi hoppades på att få vara med på ett hörn, men det blev betydligt mer än så, säger Tingström.

15 000 flaskor med öl ska nu produceras inför tävlingarna och dessutom ska man ha med sig ett antal fat.

– Vi hoppas förstås på att sälja mycket öl. Med lite tur och bra väder kan det gå jättebra. Blir det regn så säljer vi nog lite mindre, säger Tingström.