Quintessence blev en enda stor succé

Bildspel

Bild 1 av 13

Gueuze från 2004. Ja tack!.


 

Två av världens mest hyllade bryggerier på ett och samma event. Såklart blir det succé. Beernews var på plats under Quintessence i Bryssel under tisdagen.

Quintessence är Cantillons event där man lockar med sin egen öl och dessutom bjuder in ett gästbryggeri. När gästen denna gång var Hill Farmstead gick biljetterna åt som smör i solsken.

Strax efter tio på förmiddagen släpptes den första gruppen med gäster in och sedan fortsatte det på samma sätt under stora delar av dagen.

Sammanlagt elva olika stationer hade byggts upp runt om i bryggeriet och vid flera stationer serverade det mer än ett öl. Inte minst vid Hill Farmsteads station där det fanns fem olika öl från det amerikanska bryggeri som i fjol röstades fram som världens bästa av ölsajten Ratebeer.

Men till största delen handlade det här om olika öl från Cantillon. Där fanns allt från en gueuze från 2004, ovanliga öl som Nuit Bruxelloise och Magic Lambic, samt klassiker som Fou Foune och Lou Pepe Kriek.

Till de flesta ölen fanns dessutom ett väl utvalt tilltugg som gjorde upplevelsen extra spännande. Runt om i Bryssel hade det dessutom laddats upp med fat och flaskor från de två bryggerierna, så ingen kom kom för att dricka öl från de här två bryggerierna kan ha ågtt hem besviken.

Här ovan ser du bilder från ölfesten i Bryssel.