Pyrre hittar bästa bryggeriet i Miami

Pyrre Lindkvist tittar mot Miami både när det gäller bästa bryggeri och bästa ölfestival. Här har du alla hans svar.

Pyrre Lindkvist är Örebroaren som numera anordnar två ölfestivaler i sin hemstad. Här är hans svar på frågor sommarfrågor.

1. Vilket är ditt allra bästa ölminne?

– Mitt bästa ölminne måste nog vara en av alla dessa resor som jag har gjort till olika bryggerier runt om i Europa med Bishop´s Arms under åren som pubchef i Örebro.

Det var nog när vi var till bland annat Bolten Brauerei och provade deras Ur-alt vid bryggeriet. Smakade fantastiskt bra då och då skall man komma ihåg att det inte såg ut på marknaden som det gör idag. Då var det bryggerier från England som gällde typ Shepard Neame och Fuller`s.

2. Vilket är ditt favoritbryggeri i världen? Varför tycker du det?

– Mitt favoritbryggeri idag är nog J.Wakefield Brewery i Miami. Jag träffade Johnathan innan startade sitt bryggeri och fick prova lite av det som han hade gjort som hem-bryggare. Har sedan följt honom och älskar hans Berliner Weisse öl ( Miami Madness och Dragonfruit Passion Fruit DFPF ). Finns ingen öl som är så god när man är där i Miami. Åker man dit så missa inte bryggeriet i Wynwood.

3. Hur många bryggerier finns det i Sverige om tre år? Motivera ditt svar.

– Jag tror att det kommer stanna av lite nu och vi kommer att hamna runt ca 350-400 bryggerier. Tror inte att det finns utrymme för fler än det och att man kan hitta en lönsamhet i att brygga och sälja ölen. Tror att det finns rätt många idag som har det svårt att på en lönsamhet i bryggeriet.

4. Vilken är den allra bästa sommarölen? Vad gör den så bra?

– Personligen så älskar jag Berliner Weisse som öltyp just nu, passar perfekt som en törstsläckare i sommar värmen. Favorit just nu är Örebro Brygghus Hallon som är en typisk Svensk smak och jag tycker att det är väldigt gott. Den fick ju pris som bästa ölen på En Öl & Whiskymässa i Göteborg i våras.

5. Vem i hela världen skulle du allra helst vilja dricka en öl med?

– Eftersom jag har ett intresse av att spela golf på sommaren, så varför inte Henrik Stenson och prata lite golf och han har kanske några tips och råd till en glad amatör också.

6. Vilken är den bästa ölfestival du varit på? Vad gjorde den festivalen så bra?

– Bästa ölfestivalerna i Sverige är utan tvekan All in Beerfest samt Brewskival och utomlands så tycker jag att Wakefest i Miami är bra. Det är ju givetvis utbudet som finns på dessa festivaler som gör att dom är så bra. Bara att gå runt och prova många av världens bästa öl för tillfället .