Premiären närmar sig för nya festivalen

Redan förra året testkörde Christian Figved festivalidén när han drog med sig ett gäng bryggerier till den traditionella skördefesten vid Tjolöholms Slott. I år blir det en riktig dryckesfestival.

Bryggerier från såväl Sverige och Danmark som Tyskland och Holland samlas om ett par veckor på en ny festival i Göteborgstrakten.

Det är Christian Figved på Akia Brygghus som tillsammans med stiftelsen bakom Tjolöholms slott drar igång Craft Beer & Spirits Festival vid det turistmagnetiska slottet i Kungsbacka kommun den 17-18 juni.

Bryggerilistan i princip klar och Christian är nöjd, även om han säger att det inte varit helt lätt att få bryggerier till en festival när många börjat ta semester.

– Det är en bra lineup med ett 20-tal bryggerier, tanken var att det skulle vara både svenska och utländska och det har vi fått ihop, säger han.

Biljettförsäljningen har tagit fart nu, efter att ha varit lite trög till att börja med. Christian tror att det beror på att folk tror att det är besvärligt att ta sig ut till slottet.

– Det är många som inte förstått att vi har abonnerade bussar från stationen i Kungsbacka, sen är det drygt 20 minuter dit från Göteborg och Varberg.

Hela tillställningen är inomhus, men blir det bra väder finns det även gott om plats utomhus för den som vill njuta av solen. Slottet ligger vid havet och för den som vill går det även att övernatta med husbil eller tält.

Här är utställarna som deltar:

Akia (Swe)
Subbe Bryggeri (Swe)
Rocky Point (Swe)
Byaregården (Swe)
Imperiebryggeriet (Swe)

Hellcroft Liquer (Swe)

Björknäs (Swe)
Beerium (Swe)
Lakeside (Swe)
Odd Island (Swe)
Fjäre Gin (Swe)
Prins Katt (Swe)
Casual Brewing Company (Swe)
Caleidoskope (Dk)
People Like Us (Dk)
Observatoriet (Dk)
Floem (Nl)

We Can Share (gemensam monter)
Brewski (Swe)
Friends (Swe)
Sudden Death (Ger)
Blech Brut (Ger)
Benchwarmers (Swe)
Hyllie (Swe)
Brekeriet (Swe)
Heavy Metale (Swe)