Premiärdags för ny bryggpub i Kungälv

Marie och Robert Lundblad satsar på eget taproom med provsmakningstillstånd. Foto: Ronny Karlsson.

I helgen är det dags för Kungälv att få en ny provsmakningsbar. Det är En Aleigen som utökat sina lokaler för att kunna servera egen öl.

Beernews har tidigare skrivit om bryggeriet i Kungälv och nu är det dags att ta nästa steg. The Mothership kallas det rum där det blir möjligt för allmänheten att prova deras öl på plats på bryggeriet.

– Vi har tagit bort en vägg och inrett en ny lokal. Vi har 25 sittplatser och kan ha 30 personer inne samtidigt, säger Robert Lundblad.

Planen är förstås att servera sin egen öl och det ska finnas ett antal olika produkter att välja bland för besökarna.

– Vi kommer att ha fyra kranar men jag vill också passa på att servera våra cask-öl och kanske kan vi även erbjuda något direkt från tank ibland, säger Lundblad.

Planen är att ha öppet två helger per månad, men det kommer att vara intresset som styr hur ofta man tänker ha baren öppen. Tillståndet drog ut på tiden och under hösten har lokalen stått klar, men nu är det tillåtet med provsmakningar både för allmänheten och för slutna sällskap.

– På fredagarna tänker vi oss att ha en after work och inte ha öppet så länge. Sedan blir det fler timmar på lördagarna, säger Lundblad.

13.00 på lördag är det premiär och även om de inte vet hur stort intresset kommer att vara kanske det är läge för de intresserade att komma tidigt.

– På sikt kan det också bli aktuellt med food trucks och musikunderhållning. Men vi ska sköta även det här själva och vill göra det enkelt för oss i början, säger Lundblad.