Premiär för Mikkellers öl med Rick Astley

Mikkeller och Rick Astley. Ja nu är det faktiskt premiär för den kombinationen. En red lager släpps i London i nästa vecka.

Det kanske lite udda samarbetet kommer sig av att Mikkel Borg Bjergsö, grundare av Mikkeller, i unga år var ett stort fan av Rick Astley.

Astley toppade då topplistor över hela Europa med sin dansmusik och allra mest känd blev låten ”Never Gonna Give You Up”.

Bjergsös intresse vaknade till liv igen långt senare när det gick ett rykte om att Rick Astley bodde på Amager i Köpenhamn. Ryktet stämde inte, men det visade sig att Astley hade en dansk fru.

Hon förmedlade en kontakt och efter ett Skypemöte stod det klart att de skulle göra en öl tillsammans.

Ölen bryggdes på De Proefbrouwerij i Belgien och stilen blev en red lager med namnet Northern Hop Lager.

– Jag gillar verkligen Mikkel och hans gäng och tycker att det de gör är intressant kul och med god kvalitet, säger Rick Astley till Mikkellers hemsida.

Även Mikkel Borg Bjergsö har gillat mötet.

– Om någon sagt för 30 år sedan att jag skulle träffa Rick Astley i Belgien och brygga öl med honom så hade jag nog bara skrattat, säger han.

Rick Astley släppte en ny skiva i fjol och ska spela inför ett fullsatt Royal Albert Hall i London 13 april. Samma dag släpps ölen på ett event på Draft House i Shepherds Bush.