Premiär för Frida(y) redan på en tisdag

Bildspel

Bild 1 av 4

Daniel Johansson, Jesper Lindberg, Frida Jacobsen och Peter Robertsson såg till att fixa en ordentlig fest på Mikkeller Bar i Stockholm.

Planerna på ett samarbete slutade i både en tap takeover och en gemensam öl. Under tisdagen var det premiär för ölet som Mikkeller Stockholm bryggt med Electric Nurse.

Samtalen om ett samarbete började redan i våras men det var svårt att få till tid. Diskussionerna fortsatte dock och en planerad tap takeover mynnade även ut i en gemensam öl.

Frida Jacobsen från Mikkeller Bar besökte Electric Nurse i Landvetter för en tid sedan och i går var det premiär för de ölen.

– Vi bryggde en New England-ipa, men har också gjort en folkölsvariant av den så vi hade två premiärer, säger Peter Robertsson på Electric Nurse.

Ölet har namnet Electric Frida(y) och anspelar förstås på gästbryggarens namn.

Robertsson var på plats i Stockholm under premiären tillsammans med säljaren Jesper Lindberg. Utöver de två samarbetsölen hade de också med sig flera andra öl.

– Alla öl är småbatcher som inte synts så mycket tidigare. Ett fat av vår New England-IPA är faktiskt kvar i Göteborg och kommer att finnas på The Rover, berättar Robertsson.

Alla inblandade var nöjda med både uppslutningen och stämningen.

– Det var mycket folk och vi fick väldigt mycket positiv feedback. Det här var en rolig grej att göra, avslutar Robertsson.