Premiär för Ölpölen som livepodd

Bildspel

Bild 1 av 4

Att sitta inför en livepublik var lite nervösare än Olle Andersson, till höger, hade trott innan showen. Det var alltså livepremiär för podden Ölpölen med honom och Marin Permer.

I går kväll spelades det 26:e avsnittet, eller om det nu var ett specialavsnitt – åsikterna går isär, av Ölpölen in på Haket i Göteborg inför en livepublik.

– Det var nervösare än jag trodde, säger Olle Andersson efteråt.

Olle Andersson, kanske fortfarande mer känd som ett O i O/O än som poddare, och Martin Permer på Stigberget, har kört podden Ölpölen några år nu. Olle står för kunskapen och Martin Permer för frågorna. Och många av anekdoterna.

– Redan förra året funderade vi på att livepodda på Öl & Whiskymässan, men det blev inte av. Nu i år har vi fått in Fredrik Bergren i podden och han tvingade oss, säger Olle Andersson.

Till saken hör att Fredrik Bergren förutom att på senare tid gästspela i Ölpölen är en av de drivande krafterna i GBG Beer Week. Men i kväll var han inte med. 

Vad är det då som gör att paret fungerar så bra ihop?

– Min nyfikenhet och Olles kunskap, svarar Marin Permer och protesterar heller inte mot påståendet om att det finns en viss dynamik i hans egen okunskap vad gäller öl och Olles motsats.

De två träffades på ett tidigare jobb. Olle ägnade sig åt hembryggning och Martin blev nyfiken på vad han gjorde.

– Han satt och stirrade på en e-kolv med jäst och då blev jag förstås intresserad, berättar Martin.

Vad är då planen för kvällen?

– Vet inte, har ingen plan. Men Martin brukar förbereda sig, svarar Olle.

Och det fungerade, med många skratt och en hel del frågor från publiken – allt från hembryggning till gårdsförsäljning. Nervositeten må ha känts men märktes inte mycket.

 

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Premiär för Ölpölen som livepodd

mm

Peter Lindh

Gillar engelsk öl och pilsner mest.

Visa kommentarer