Premiär för Ölpölen som livepodd

Bildspel

Bild 1 av 4

Att sitta inför en livepublik var lite nervösare än Olle Andersson, till höger, hade trott innan showen. Det var alltså livepremiär för podden Ölpölen med honom och Marin Permer.

I går kväll spelades det 26:e avsnittet, eller om det nu var ett specialavsnitt – åsikterna går isär, av Ölpölen in på Haket i Göteborg inför en livepublik.
– Det var nervösare än jag trodde, säger Olle Andersson efteråt.

Olle Andersson, kanske fortfarande mer känd som ett O i O/O än som poddare, och Martin Permer på Stigberget, har kört podden Ölpölen några år nu. Olle står för kunskapen och Martin Permer för frågorna. Och många av anekdoterna.

– Redan förra året funderade vi på att livepodda på Öl & Whiskymässan, men det blev inte av. Nu i år har vi fått in Fredrik Bergren i podden och han tvingade oss, säger Olle Andersson.

Till saken hör att Fredrik Bergren förutom att på senare tid gästspela i Ölpölen är en av de drivande krafterna i GBG Beer Week. Men i kväll var han inte med. 

Vad är det då som gör att paret fungerar så bra ihop?

– Min nyfikenhet och Olles kunskap, svarar Marin Permer och protesterar heller inte mot påståendet om att det finns en viss dynamik i hans egen okunskap vad gäller öl och Olles motsats.

De två träffades på ett tidigare jobb. Olle ägnade sig åt hembryggning och Martin blev nyfiken på vad han gjorde.

– Han satt och stirrade på en e-kolv med jäst och då blev jag förstås intresserad, berättar Martin.

Vad är då planen för kvällen?

– Vet inte, har ingen plan. Men Martin brukar förbereda sig, svarar Olle.

Och det fungerade, med många skratt och en hel del frågor från publiken – allt från hembryggning till gårdsförsäljning. Nervositeten må ha känts men märktes inte mycket.