Bröd blir till öl på museum i Stockholm

Fotografiska är muséet som satsar på sitt eget öl. Ölet Echo bryggs dessutom med överblivt bröd och är ett cirkulärt öl.

Det är Nya Carnegiebryggeriet som brygger ölet och det görs i samarbete med Fotografiska i Stockholm.

-Vår matfilosofi handlar om hållbar njutning så vi är väldigt glada över att nu kunna presentera en öl som bryggs med vårt hembakade överblivna bröd. Vi strävar alltid efter zero waste och ser spill som en ny råvara, dessutom använder vi hela råvaran och uppnår med det unika smaksensationer. Vilket är precis vad detta öl bjuder på, då brödresterna fungerar som en smakförstärkare, säger Paul Svensson, matkreatör på Fotografiska.

Ölet som är en belgisk blond har en fruktig smak med en mild beska och passar utmärkt till många olika typer av mat. Echo kommer att finnas både på fat och flaska och serveras till en början i Fotografiskas restaurang, bar och kafé.

– Vi har tidigare experimenterat med att brygga öl med ett zero-waste tänk. Vi fastnade direkt för Fotografiskas idé att brygga ett öl på överblivet bröd som innebar både en rolig utmaning för oss brygg-tekniskt och en tankeställare för konsumenter som ligger helt rätt i tiden, säger Chris Thurgeson, bryggmästare på Nya Carnegiebryggeriet.