Premiär för Brewdogs hotell i Manchester

Brewdog öppnar nu sitt hotell Manchester Foto: Pressbild.

I USA har det blivit en framgång. Nu öppnar Brewdog sitt första större hotell på europeisk mark.

 

Det är i Manchester som hotellet nu har premiär och i rummen finns det bland annat ett kylskåp med öl i duschen och en fatölsanläggning.

– The DogHouse är vår gåva till vår passionerade och dedikerade armé med ölälskare som stöttar varje steg vi tar, säger James Watt, en av Brewdogs grundare, i ett pressmeddelande.

Rummen har förstås en design som ska föra tankarna till Brewdog, men det finns en hel del andra förmåner för de som bokar ett rum.

I varje rum finns till exempel vinylskivor med lokala artister som ska lyfta fram Manchesters stora musikscen.

Hotelet ska vara koldioxidnegativt, och för gästerna finns det gratis cyklar att hyra. Den som återanvänder sin duschhandduk får dessutom en bonus i form av en öl.

Det går inte att ta miste på att man är hos Brewdog i det nya hotellet. (Foto: Pressbild)

– Vi vore ingenting utan vår community och det här hotellet är ett sätt att fira dem. Var vore det bättre att satsa än i en av Storbritanniens bästa städer, frågar sig Watt i pressmeddelandet.

Brewdog öppnade sitt första hotell vid anläggningen I Columbus, Ohio, för att par år sedan. Man har också två mindre hotell, så kallade kennels, där man har rum ovanpå en pub i Columbus och i Aberdeen.

Men satsningen i Manchester blir det första stora hotellsatsningen i Europa.