Populära Trillium satsar på vinterbar

Sommarbaren blev en succé. Nu satsar Trillium även på en vinterbar i utkanten av Boston.

Trillium är ett av världens just nu mest uppmärksammade bryggerier och satsningarna från bryggeriet avlöser varandra. Bland annat håller man på att färdigställa ett nytt bryggeri med tillhörande pub i närheten av dagens anläggning i Boston.

I somras satsade man dessutom på en utomhusbar i Greenway Conservancy, en av Bostons större parker. Den satsningen blev en succé och gav inspiration till den satsning som nu presenteras. Det ska nämligen öppnas en vinterbar i början av december.

– Det var ett jäkla intresse för den baren och vi tyckte att det här är en perfekt fortsättning på vad vi startade i somras, säger JC Tetrault, som grundade bryggeriet tillsammans med sin fru Esther, till sajten Brewbound.

Baren ska öppnas i Rosindale Substation Building, och man samarbetar med Roslindale Village Main Street. Det är en icke vinstdrivande organisation som jobbar för Rosindales utveckling.

Det förs också diskussioner om att satsa på sommarbaren i samma park även nästa år. Enligt JC Tetrault såldes där upp till 3500 liter öl per vecka när vädret var bra.

I fjol tillverkade Trillium cirka 1,2 miljoner liter öl. I år ser man ut att öka årsproduktionen till hela 3,1 miljoner liter. Hela 95 procent av ölen säljs direkt från bryggeriets olika anläggningar.

Läs hela artikeln här.