Populära ölfesten får flyttas fram igen

Cattis Ledius på Haket får leta fram ett nytt datum för den populära ölfestivalen. Foto: Peter Lindh.

Pandemin sätter stopp för ännu en populär ölfest. Nu tvingas nämligen Haket att flytta fram den festival som var planerad till 25 september.

 

Den femte upplagan av Halekts Ölfestival var egentligen tänkt att genomföras redan i april i fjol.

Sedan kom det en pandemi och festivalen har flyttats fram flera gånger.

Nu tvingas man flytta den ännu en gång.

”Pga rådande situation så måste vi ännu en gång skjuta fram Hakets Ölfestival. Vi hoppades verkligen, men med en ökad smittspridning och risk för förlängda restriktioner så kan vi inte genomföra våran festival just nu”, skriver man i sociala media.

De tidigare festivalerna på Haket i Göteborg har varit stora framgångar med utsålda sessioner och bryggerier som väldigt gärna vill vara med bland utställarna. Där har också varit flera utländska gäster på de tidigare ölfesterna.

Men nu blir det alltså ingen festival alls i september, och något nytt datum finns det ännu inte.

Nyligen beslutade regeringen att förlänga möjligheten till att ha restriktioner för barer och restauranger, och allt fler tror att det kommer en ny period med hårdare restriktioner än de som gäller nu.

Sedan tidigare har ölfester som En Öl & Whiskymässa i Göteborg och Malmö Öl & Whisky Festival flyttats fram, och även flera mindre ölevenemang har fått konstatera att man antingen får ställa in eller flytta fram.