Populära kryssningen tillbaka igen i höst

Henrik Levy ser fram emot att arrangera en kryssning med belgiskt öl även i höst. Foto: Ronny Karlsson.

Belgoklubbens båtkryssning med öl kommer tillbaka. I oktober görs resan för andra gången och med bland utställarna finns bland annat Methode Goat.

Det var i höstas som Belgoklubben firade fem år med att bjuda in till en Belgo-kryssning till Åbo. Under 24 timmar reste deltagarna och det fanns möjlighet att dricka och köpa öl både på den första kvällen, och på dagtid under vägen hem.
Resan var mycket uppskattad och nu kommer den alltså tillbaka.
– Vi fick många förfrågningar om att göra det igen, och Silja Line tyckte att det var en mycket trevlig tillställning. Vi hann knappt av båten innan vi började att planera igen, säger Henrik Levy på Belgoklubben.
I fjol var det 200 personer som lämnade Stockholm på torsdagen och 400 som åkte fredag till lördag. I år kommer det att bli plats för fler gäster.
– Bryggerierna blir kvar i samma lounge där man kan köpa en öl och njuta av den i en av fåtöljerna. Men vi kommer att göra om lite så att det blir mer yta och lite mer rotation på besökarna, säger Levy.
Drygt tio olika ölföretag kommer att vara med på resan, och det som sticker ut är att Methode Goat deltar.

Methode Goat hette tidigare Bokkereyder, drivs av Raf Souvereyns, och de gör öl som nördar jagar över hela världen.

– Det blir jättespännande att ha med honom. Jag ska inte säga för mycket men han har bryggt en del öl som kommer att ha premiär på båten, säger Levy.
Torsdag 17 oktober och fredag 18 oktober är det avresa från Stockholm, och man kommer alltså tillbaka dagen efter. Biletter finns att köpa här.
Här är de bryggerier som är klara för redan i höst:
Dochter van de Korenaar
t´Verzet

Methode Goat (tidigare Bokkereyder)

Belgoo
Lambiek Fabriek
Alvinne
Het Nest
Siphon
Tempel Brygghus
Ytterligare minst tre bryggerier tillkommer.