Populära bryggarnas satsning upp i lågor

En brand har förstört såväl lager som kontor för tyska Sudden Death. Foto: Sudden Death.

En brand slog ut såväl kontor som lager. Populära Sudden Death har förlorat i princip all sin öl och hoppas nu på hjälp från kollegor och konsumenter.

 

Tyska duon Olly Schmoekil och Ricky Nagel driver sedan några år tillbaka Sudden Death, ett tyskt företag som kontraktsbrygger öl och som haft fina framgångar med sina för Tyskland väldigt moderna öl.

Men nu är det kris.

Nyligen brann nämligen deras lokal med kontor och lager ner. Ingen person skadades men delar av deras lager var uppbyggt av eternitplattor som innehöll asbest. Det innebär att giftig rök spridit sig över hela deras lokaler.

Ny öl är på väg in men den vet man inte var man ska kunna förvara.

– Tyvärr täcker vår försäkring bara en liten del av skadorna, så vi behöver hjälp snabbt, skriver man i sociala media.

Sudden Death hade klart med planer på att bygga sitt eget bryggeri i Lübeck under våren 2022. De planerna riskerar nu att inte kunna fullföljas, allt hänger på hur ekonomin ser ut när allt efter branden är utrett.

Med sitt varumärke har man snabbt nått framgångar i flera olika länder, och betygen på Untappd är ofta höga för deras öl.

Ricky Nagel på Sudden Death hoppas på snabb hjälp för att rädda satsningen. (Foto: Ronny Karlsson)

De båda tyskarna har nu en sida på sajten gofundme.com, där de som vill kan stötta bryggeriet ekonomiskt. Under måndagsmorgonen  hade det samlats in cirka 9300 euros, men bryggeriet lär behöva mer pengar för att klara av krisen.

Sudden Death har haft en hel del kontakter med svenska bryggerier. Förra sommaren bryggde man bland annat öl tillsammans med Morgondagens i Göteborg och hade även ett evenemang på Station Linné i samma stad.

Kanske kan den tyska duon även hoppas på en del stöd från Sverige?