Poppels stolta vinnare av årets Guldskum

Det blev Poppels som vann årets Guldskum vid ölfestivalen SMÖF i Söderbärke. Deras New England IPA Lupulin vann priset som röstas fram både av publiken och en jury.

Bryggeriet från Jonsered gladdes rejält åt att vinna priset.

– Vi har starka band med SMÖF och har varit med det där varje år sedan vi startade. Det känns väldigt roligt att ta hem det här priset, säger Mats Wahlström, vd på Poppels.

New England-IPA var något av ett tema för årets festival och det var då kanske passande att ett sådant l blev mest populärt.

– Vi har lagt ned otroligt mycket arbete på det ölet. Vi reste runt och besökte Alchemist, Trillium, Tree House och Hill Farmstead. Vi träffade bryggarna och provade många av deras öl innan vi gjorde vår version av den här ölstilen, säger Wahlström.

Priset är till 50 procent bestämt av besökarna på festivalen och den andra halvan av resultatet kommer från en ölpanel som bedömt de tio öl som fått flest röster av besökarna.

Poppels har tidigare varit med i toppen av resultatkistan men i år lyckades man alltså nå hela vägen fram. Priset togs emot av bryggarna Kristian Berntsson och Erik Brimstedt, som besökte festivalen.

Här är alla tidigare vinnare:

2016: Oppigårds, Blue Tuseday

2015: Bryggverket, Hagelbössan Dubbel-IPA

2014: Villovägens, Falu Imperial IPA

2013: Oppigårds Bryggeri, Amarillo

2012: Oppigårds Bryggeri, Winter Ale

2011: Närke Kulturbryggeri, Gransus

2010: Dugges Ale- & Porterbryggeri, Batch 352

2009: Oppigårds Bryggeri, Oppigårds Pale Ale

2008: Skebo Bruksbryggeri, Skebo Bruksöl