Poppels nominerade till svensk designpris

Magnus Pettersson är glad över nomineringen.

Alla känner nog igen Poppels burkar och flaskor rätt snabbt och nu har bryggeriets design fått ett erkännande i form av en nominering till Svenska Designpriset.

Varje år utses vinnare av Svenska Designpriset inom en rad kategorier och bryggerier har varit med vid ett flertal tillfällen. Förra året var det Eskilstuna Ölkultur och i år är det alltså Poppels tur.

Poppels är en av sex nominerade i kategorin ”Förpackningar – mat och dryck”, något som Magnus Pettersson, marknadschef på Poppels, är väldigt glad över.

– Det känns fantastiskt att få ett erkännande av det arbete vi och Pond Design gjort ihop, och att andra ser de kvalitéer i varumärket vi jobbat för att lyfta fram, säger han.

– Våra nya förpackningar tydliggör Poppels varumärke som en stark aktör inom öl- och matupplevelser. Det designsystem som Pond har hjälpt oss ta fram, tydliggör och förstärker produktvärden till våra kunder. Förutom en stark kommunikativ grund för vår öl, lyfter det fram vår spetskompetens inom premiumprodukter och experimentella smakupplevelser. Vi är väldigt glada över att våra nya förpackningar prisas!

Den som vill rösta i tävlingen kan gå in här. Sista dag för röstning är 25 september.

Den 21 oktober presenteras vinnarna på Berns i Stockholm.