Poppels har haft fullt upp trots covid

Daniel Granath på Poppels berättar att det har varit fullt upp på Poppels i sommar. Foto: Ronny Karlsson

Poppels i Jonsered har trots covidpandemin haft en väldigt bra vår och sommar. Daniel Granath på bryggeriet tror att det bland annat kan bero på att ölköparna varit lojala mot lokala bryggerier.

Det fanns en oro på bryggeriet när coronaviruset började stänga restaurang efter restaurang i våras och exporten i stort sett upphörde.

– Vi hade nån månad när exporten och restaurangerna försvann, då det gick ner. Vi visste inte alls hur det skulle gå och fruktade det värsta. Men sen dess har det gått bra, säger Daniel Granath.

– Vi har sett en generell ökning rakt över på Systembolaget, och mest av allt på våra burkprodukter. Jag tror att det att det har en del att göra med Support your local brewer-rörelsen som kom när många bryggerier hade det svårt och det känns som att folk verkligen har gjort det. De har köpt från det lokala sortimentet i stället för det massproducerade.

Poppels behövde aldrig permittera någon personal, tvärtom fick man ta in fler personal för att klara leveranserna under sommaren.

– När vi såg att det drog iväg på Systembolaget kände att vi behövde säkra upp sommarproduktion och ha ett bra lager. Vi har bemannat som aldrig för och kört full bemanning hela sommaren, säger Daniel Granath.

– På sätt och vis gynnades vi av att andra sade upp och permitterade och vi fick in erfaren kvalificerad personal.

Nu ser han även en ökning på restauranger och export igen.

– Restaurangerna börjar komma igång och vi är definitivt på väg mot ett normalläge. Även exporten börjar släppa.

Det innebär att det också har blivit nyanställningar. Två av de fyra semestervikarier som kom in har fått fortsatt anställning på företaget.

– Året började bra och trots corona har det gått bra sen så det känns som att det kommer att bli ett bra år som helhet.

I våras öppnade Poppels sin restaurang trots det uppenbara svårigheterna som väntade.

– Vi valde att starta mitt under brinnande corona trots allt. Vi hade skjutit upp det så länge och ville inte vänta samtidigt som vi inte visste om det skulle komma några gäster. Vi valde att öppna och när vi väl körde så får jag säga att det blev grymt.

– Förutom ett par veckor i våras har vi haft fullt hela tiden och till slut var vi tvungna att öppna på torsdagar också i somras för att det var så fullt på fredagar och lördagar.