Åbro släpper ölet som Eminem myntade

Åbros nya öl Ey'Bro. Foto: Pressbild

2008 upptäckte Eminem Åbro, eller som han uttalade det, Ey’Bro, i ett viralt klipp på Youtube. Nu, tolv år senare, hakar Åbro på och släpper en öl under namnet Ey’Bro.

När klippet kom fick det stor uppmärksamhet och Åbro fick en massa gratisreklam. Till dags dato har klippet visats 1 149 498 gånger.

När Åbro nu släpper ölet Ey’Bro hoppas de förstås att dra nytta av det virala klippet.

– Tyvärr äger inte vi rättigheterna till videon på Eminem så vi kan inte använda oss av den och alkoholreglerna i Sverige är väldigt restriktiva. Men vi hoppas att många sett videon och förstår kopplingen mellan Ey’bro och Åbro, säger Amelie Dunge, marknadschef på Åbro.

Har ni dragit nytta av klippet genom åren?

– Det är jag säker på, det är väldigt många som förknippar oss med den videon och den delas fortfarande frekvent och det är många som taggar oss trots att den är från 2008. Det är en rolig historia som många gillar att berätta, kontrasten i att Sveriges äldsta familjeägda bryggeri blir viralt genom Eminem utan någon som helst påverkan av oss.

Enligt Dunge är Ey’Bro är en ljus lättdrucken lager som passar bäst i sällskap med vänner. Till att börja med ska den säljas enbart på den svenska marknaden. Om den tas emot bra så kan export bli aktuellt. och kanske får vi se ett nytt klipp med Eminem framöver …

Du kan kolla Eminems klipp själv här. Ölet släpps på Systembolaget den 1 september.