Poppels gör satsning på bryggeripub

BIldspel

Bild 1 av 3

Under september ska Poppels bryggeripub öppna. Det ska Nicke Johansson, Mats Wahlström och Hans Bodell se till.

 

Poppels satsar på nästa steg i sin utveckling. Under hösten blir det klart med bryggeripub med fulla rättigheter.

När Poppels flyttade till Jonsered hamnade man i lokaler där det finns utrymme för att också ha en bryggeripub. Av olika anledningar har det arbetet tagit lite tid, men nu har det fått högsta prioritet.
– Det kommer att bli en hel del ölnyheter och småbatcher där. Vi ser fram emot att jobba så och att då direkt feedback på ölen av våra gäster, säger Poppels vd Mats Wahlström.
Restaurangen kommer att drivas i samarbete med företaget Kavorka. Bakom det står Hans Bodell och Nicke Johansson, som bland annat är inblandade i Jernbruket i Floda.
– Det här är ett jätteroligt steg för oss. Vi är båda intresserade av mat och hantverksöl, säger Nicke Johansson.

Någon gång i september hoppas man på att vara i gång med bryggpuben, som också ska ha mat av hög kvalitet.

– Det kommer att vara mat som är anpassad till att man dricker öl. Köttkvalitet och råvarukontroller blir jätteviktigt samtidigt som det ska vara mat som är lätt att äta, säger Hans Bodell.
Man hoppas på att kunna ha mellan 60 och 80 sittplatser i lokalen, där det också är utsikt över bryggeriet. Inledningsvis siktar man på att ha öppet fredagar och lördagar, men det kan utökas efter hand.
– Vi har haft en vision om att ha en restaurang hela tiden, sedan har vi fått skjuta på det. Det här samarbetet känns jättebra. Precis som vi har bra personer i bryggeriet är det viktigt att samarbeta med bra och kunniga personer, säger Mats Wahlström.
Poppels siktar på att ta steget till att ha fulla rättigheter redan från start och det blir alltså inte tal om en provsmakaningsbar. En av anledningarna till att satsningen på en restaurang tagit tid är den ständigt växande produktionen i bryggeriet. Med alla nya tankar på plats har man under sommaren bryggt mer öl än någonsin tidigare.