Daniels och Peters hemligheter avslöjas

Boken om Daniel Svensson och Peter Iwers släpps i november.

Boken om Odd Island närmar sig lansering och redan nu finns förbeställningar från 18 olika länder.

Intresset för boken om Daniel Svensson, Peter Iwers, Odd Island och In Flames, An Odd Story, är stort redan innan säljstarten i början av november. När förbeställningen öppnade i söndags kom ordrar in från många delar av världen.

Boken är dessutom limiterad och förstautgåvan trycks bara i 1000 exemplar.

– Dessa kommer samtliga vara handnumrerade för alla samlare där ute. Därefter trycker vi löpande upp nya volymer i takt med efterfrågan, säger författaren Svante Liljedal.

– Men från och med november är tanken att den hela tiden ska finnas tillgänglig för snabb leverans.

Han är väldigt nöjd med resultatet.

– Jag skulle vilja säga att den blev långt mycket bättre än jag hade hoppats. Jag och teamet har verkligen fått komma Daniel och Peter nära inpå kroppen. När vi började projektet var det nya bandet, The Halo Effect, inte offentligt och det blev minst sagt en positiv överraskning som ledde till att vi fick hänga med en dag i replokalen och därefter hela lördagen på Sweden Rock, såväl före, under och efter spelningen.

– Allt detta sammantaget har givetvis gett oss möjlighet att bygga en bra story samt ta fantastiska bilder allt med Odd Island Brewing som en röd tråd. Så ja, boken blev återigen mycket mer än vad vi initialt föreställt oss.

När Peter Iwers uttalade sig om innehållet i vintras utlovade han att en eller annan hemlighet skulle avslöjas, något som Svante Liljedal hoppas han fått fram.

– Min förhoppning är att det ska finnas många överraskningar, men vad är lite beroende på vem man är som köpare – den ölintresserade, den musikintresserade eller den biografiintresserade. Tror att bilderna kommer att vara överraskande i sig, och det kommer att vara många bilder.

– Tanken är att boken ska vara tilltalande för såväl de som vill läsa och de som ”bara” vill titta på bilderna. Men i termer av faktaöverraskningar tror jag att flera överraskningar kommer hittas i avsnitten om Daniels och Peters respektive uppväxter och hur det har format dem till vilka de är idag.