Brewdog stänger barer – skyller på regeringen

James Watt

Brewdog tvingas nu stänga sex av sina barer i Storbritannien och grundaren James Watt skyller det på den brittiska regeringen.

När vi skriver om Brewdogs barer så brukar det handla om att de öppnas, men nu ska företaget stänga barer i stället. Något som hotar fler än bara Brewdog.

När James Watt avslöjade på Linkedin att Brewdog stänger sex barer så passade han på att ge den brittiska regeringen en känga.

– För några veckor varnade jag för att när kostnaderna stiger så kraftigt och utan hopp om hjälp från en aningslös regering så kommer mycket svåra beslut behöva tas, skrev han.

– Det skulle helt enkelt bli omöjligt för dessa barer ens komma nära ekonomisk bärkraft inom överskådlig framtid. Vi hade inget annat val än att stänga dem.

All personal som berörs har erbjudits tjänster på andra, närbelägna barer.

Hur det ska gå för övriga barer är osäkert och Watt varnar för konsekvenserna.

– Om inget händer ser det ut som att Storbritannien kommer att förlora hälften av sina pubar och barer och alla de miljontals jobb de ger.

Den brittiska regeringen säger sig inte vilja ta något beslut om en ny policy förrän efter att den nya premiärministern väljs den 5 september.